Oppskrift på glutenfri knekkebrød

200 g solsikkefrø
125 g gresskarkjerner
100 g linfrø
50 g sesamfrø
2 ss mandelmel
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl vann
Som mange av dere vet så kan gluten være en trigger til betennelser i kroppen og kan gi seg utslag både i ubehag i tarmen og i form av kviser i huden. Selvom jeg er veldig glad i ferskt brød og gjærbakst generelt så prøver jeg å være forsiktig med inntak av slike ting i hverdagen.
Denne oppskriften som jeg fant for lenge siden på Trines Matblogg baker jeg igjen og igjen, og synes de er en god brøderstatter.
Elsker disse sprø knekkebrødene som er proppfulle av sunne og deilige frø.
Godt for magen og dermed bra for huden.
Hvordan lager du glutenfri knekkebrød
Sett stekeovnen på 160 grader, varmluft. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett deretter vannet. Bland godt sammen denne ganske flytende røren. La den stå og svelle ca 10 min til den blir en tykk masse.
Fordel røren på to bakebrett med bakepapir. Bruk baksiden på en stor skje og stryk røren jevnt utover. Det er viktig for resultatet at du er nøye med å få glattet røren jevnt, så jobb gjerne litt godt med dette. Hvis ikke vil noen av knekkebrødene forbli myke mens andre vil bli brent.
Jeg pleier å strø litt sesamfrø over før jeg setter brettene inn i ovnen. Her kan du velge det du selv liker. Prøv gjerne med litt maldonsalt eller andre typer frø.
Sett inn begge brettene i ovnen og la de steke i ca 10 min før du tar de ut og ruter opp med en kniv eller pizzahjul i passende biter (ca 20 stk pr brett).
Sett brettene tilbake i ovnen og bytt plass ca hvert 15 minutt. Knekkebrødene er ferdige etter ca 40-60 min, men dette varierer fra ovn til ovn så her må du bare følge med og se hva som gjelder for din ovn.
Ta de ut av ovnen når de har fått en gyllen og fin farge og er sprø. Brekk de fra hverandre og la de avkjøles på rist før du legger de i en lufttett boks. Her holder de seg i flere uker.
Dersom det til tross for at du har vært nøye med å stryke massen jevnt utover, allikevel er noen som ikke virker ferdig stekt så kan du legge disse inn i ovnen igjen og la de få noen ekstra minutter etter at du har tatt ut de tynneste.
Disse knekkebrødene smaker deilig med ost og pålegg, eller supre til suppe feks.
Legg igjen en kommentar